pu3 rabiatul..

ni RABIATUL ADAWIYAH.. nama yg x disangka2.. tp alhamdulillah..kami dh serasi dgn nama ni..wlaupn pd mulanya susah nak serasi sbb nama yg dirancang nama lain..xpelah..kisah lama..xyah la nak diungkitkan..yg penting..anakku sihat n membesar dgn sempurna..INSYAALLAH..
lahir pada 20.10.2010.. alhamdulillah..sempat gk aku balik kg beraya..mmg anakku bg peluang untuk aku makan sepuas hati..hasilnye...rabiatul lahir dgn berat 3.75kg..huhuhu...lahir di hospital seremban...


dlm pantang g..xsilap aku ni lps majlis cukur jambul..hehe


ni dlm perjalanan balik ke seremban.. aku masih dlm pantang..


anakku demam...

badan rabiatul..mmg semangat..hehehe

skang aku nak kongsi pengalaman bersalin rabiatul..huhu..mmg betul kata org,pengalaman bersalin utk stiap anak tu berbeza2..huhu..
Alhamdulillah bila mengandungkan c rabiatul, wlpn perut besar gile smpai org ckp aku cm mngandungkan kembar tp aku xda letih sgt... masih mampu berjalan dr terminal one seremban ke wisma persekutuan tiap2 pg...huhu..penat mmg penat..tp mungkin tu jugak jd antara sebab Allah permudahkan aku bersalinkan rabiatul...ALHAMDULILLAH..
EDD Rabiatul 26.09.10, tp awal 6 hari.. so, 20.09.2010 lahirlah puteriku itu..
pg 20hb tu dlm 5.30 pg aku dh mula ase kontaksi tu..hehe..tp aku rileks je duk atas kerusi..nk tdo xbleh dh so aku tgk jelah rupe en suami n auni yg sedang nyenyak tido..lam kul 6 tu en suami bangun n tanye..nape? sakit ke? aku jawab la..yup, ase2 nye hr ni bersalin ni yang..tp syg p keja la dulu..huhu..
suami ku ckp..ok, nti kalo ayg ase xtahan dh bgtau abg ye.. aku jwb roger bos..huhu
lam kul 7.30 pg tu makin kerap la perut aku ni mengeras, jd aku sms suami, dia ckp abg dh otway nak balik dh..ayg bersiaplah..dlm kul 8.30 pg tu kteorg trus mlapor ke spital seremban..huhu..
check pnye check lam kol 10 bru aku kuar dr blk saringan tu..pnye la lame..aku dh brasap jawab soalan doktor tu..perut sakit banyak tanye lak..aku ase nak cakar2 je muke doktor tu..marah tol aku..huhu..
depa suh aku mlapor lam wad plak..hu..kbetulan 20hb tu mmg tarikh aku start cuti dh, kira ngam2 la..jd xyahla aku nak col opis gtau aku dh nak meletup dh,huhu..sng kroje aku...
dlm kol 12tghr tu aku dh xtahan dh..mmg keja aku bjalan je spnjg dlm wad tu..lg aku baring lg sakit..so aku bjalan kawad p mai p mai utk kurangkan sakit..bila dh xtahan aku brenti jap amik nafas n kepit je kaki..huhu..ikut kn ase cm nak teran dh tu..tunggu nurse dtg check xda pn..aku g kaunter n ckp..
nurse, sy dh xtahan ni..ase sakit gile2ni.. huhu..die jwb, jap ye..p duk kt kerusi tunggu doc check jalan,,
cian aku..tunggu la..smpai giliran aku dh bukak 6cm..die suh p bilik bsalin le..smpat gak aku sms en suami gtau dh nak masuk bilik bsalin..hope die smpat temankan aku..hu
tunggu2 tu aku masuk blk bsalin kul 1 tghr..mse tu la die nak cucuk2 sgale..tibe2 tup kontraksi kuat plus ketuban pecah...aku xtahan sgt2 ase bdk cm nk kuar dh...nurse ckp
" tahan2, jgn teran.. tiub air kencing xpasang g ni..."\
aku jwb " xtahan ni nurse"
menggigil badan aku menahan baby dr kuar..tp kontraksi tu sndiri yg mcm tolak bb ni nak kuar..aku tgk kanan suami dh ada kt tepi..
dia ckp "sabar yang, jgn nangis.."
mmg seyes aku nangis sbb bb ase nak kuar sgt dh.. tibe2 skali g perut aku mngeras tau2 baby dh kuar sndiri..aku xyah teran dh..bile kuar aku tgk bb bersih je, xbanyak darah n lendir..sihat..alhamdulillah..
nurse lap2 darah n lendir trus bg aku..perasaan sakit dh xda..bahagia sangat2..suami pn happy n cium dahi bb..huhu..
aku lg happy.. rabiatul lahir montel n sihat.. smpai skg montel..comel kan?hehe
Mak bahagia sangat jadi ibu Auni & Rabiatul.. Korang berdualah harta mak di dunia ni.. Harapan mak, anak2 mak jd anak2 yg solehah.. Hormat ibu bapa n x lupe asal usul...