Thursday, July 14, 2011

I'M Loving it...

assalamualaikum..

saat2 cmni la yang paling aku suka.. tenang..tiada jerebu lam opis.. tiada pekik2.. tiada carut2.. hooooyehhh.. hehehe.. bos tadak p melaka, en mus pn tadak, en pemandu yg suka bcakap pn tadak.. en hasan yg suke membebel sampai cair taik tinge aku ni pn tadak.. aku SORANG2 jek.. ehehe.. sronot tol.. bkn sronot pe la.. sbb kdg2 aku naik muak.. muak sbb idung aku ni dh sakit, dh naik resdung duk hidu asap rokok depa.. kdg2 ase tensen gak.. tp malas nak pk lah.. ape lah idup ni kalo kite xtau nak hadapi tekanan kan? kalo disebabkan sikit hal pn kite nak loncat2 baik duk utan beb.. hehe...
ok, back too the topic lah..(my english is so ting tong..ekeke.. ada aku kesah?? cz my melayu also lintang pukang..ekeke) aku kdg2 bengang gak la.. lg2 kalo org hisap rokok depan aku.. tp ape daye aku.. senyap je lah.. dlu wktu aku preggy kdg2 ase nak nangis.. senak idung woo.. laki aku pn x merokok.. even, adik bradik aku pn reti hormat kt aku, xyah ckp.. kalo nk mrokok depa p jejauh.. nasib baik anak aku lahir sihat.. sbb 5 hari seminggu aku bergelumang ngn asap rokok.. kdg2 balik rumah laki aku ckp...

Laki aku : Yang, bdn bau rokok lah..
aku : yelah, dh berjiran belakang dpn ngn heavy smoker.. tu blum lg ahli dtg.. merokok.. bla... bla...
Laki aku : dh la, bkn takat badan jek..bau muke,dahi, pp sume bau rokok.. p mandi lah..cancel cium..
aku : huh.. alasan.. ade aku kesah??

seriously.. laki aku x suka ngn perokok.. ape lg bini dier yg berbau rokok.. kesian bini die yg x bersalah ni..kdg2 naik bas org nengok jek.. yelah, dh bdn bau rokok, letak perfume setong pn xjalan dh.. lame2 aku leh mati ngn asap rokok neh..

k lah, aku melalut sal rokok  lak.. sbnrnye bile bos tadak ni seronok gak.. aku leh melalut ape2 yg patot..yg aku suke la.. sronot weh.. sbnrnye keja kt cni bz nye cume awal bln n ujung bln.. pstu lepak dh.. kalo x, xda la yg leh tido siap bgegar lg opis skangkang biawak neh ngn bunyi enjin motobot  nye.. hehehehe...
lam free ni aku sempatla jahit sikit2.. isi masa lapang la.. keja setel dah.. hehehe.. kang petang sambung wat laporan kursus.. kang membebel lagi En  Uban yg sporting tuh.. aku segan ngn pakcik tuh (kalo die tau aku panggil die pakcik... mampos aku..)

Ni lah hasil kraf ku buat pertama kalinya.. aku beli DIY dr KC.. n JajaKraf..

 

simple tp aku puas hati sbb ni 1st time aku wat..n menjadik..


 ni plak softie handset yang aku buat utk anak2 aku.. sronot bdk2 leh main helo2.. aku gune felt n button jek.. aku smakin sronot menjahit..hehehe.. tp jahitan kne upgrade g kasi ummmmppphhhh!!!
 
kerja aku taklah secantik otai2 dlm bidang kraf ni.. aku masih lg lam tahap newbie.. masih terlalu muda lam bidang ni wlau pada hakikatnya aku dh tua.. hehe.. aku dh 28 tp masih bodoh dlm jahit menjahit.. laki aku lg terer.. yeke?? dia nama kan jahitan nya sbg ikut taram stitch.. jahitan suka hati . . .hehehe.. sama mcm masak.. kalo aku tanye, masak ape yang?? dia jawap.. lauk ikut sedap.. main campak2 je.. huhu.. korang penah rase ayam kicap campur epal?? penah?? xpnh kan? aku dh pnh makan.. sume en suami punye keja.. wawawawa...
 
k la, aku nak p tandas kejap.. nak ikot? jom.. masuk tandas umah masing2 ye.. adiossssss!!!! jap g aku wat entri sal adiah GA lak..ekekeke


 


No comments:

Post a Comment