Thursday, April 28, 2011

28.04.2011

SALAM..
akhir2 ni aku rasa bosan nak keja..ntahla..tp alhamdulillah aku masih mampu menyiapkan setiap kerja yg telah diamanahkan oleh jabatan n boss.. biasalah kt daerah keja melambak2..tp aku masih sempat curik2 meniaga bila ada masa lapang..x salah kan? aku bkn mengabaikan tugas pom..hehe..
Hari ni aku rasa kecewa kit..SEBAB?? biarlah hanya Allah dan aku yg tahu.. biasalah manusia kan? cabaran tu tetap ada.. dugaan itu akan tetap mendatang.. Kalo idup xda cabaran, dugaan..itu bknla kehidupan..bezanya, mcmana kite hadapi setiap dugaan yg mendatang tu.. Berdoalah.. semoga Allah bersama kita.. Permudahkan hidup kita..
Walau ape pun..aku tetap bersyukur, sbbnye keluarga aku banyak bg dorongan pd aku.. Pd En Suami, Terima Kasih banyak2.. Pd Kakak2 aku, pd Adik2 aku.. koranglah yg terbaik.. Susah nak dpt famili mcm kite.. Semoga kite tetap bahagia seperti ini utk selama2nya.. AMIN..
hehehe.. AKU?? walau pun aku KECEWA hr ni, tp aku masih leh senyum..cume aku lbh banyak urus diri aku je.. opis, opis nye cite.. umah, aku lupekan kisah luar pd umah.. masa dirumah adalah utk keluarga..mmg khas utk mereka..lupakan yg lain..so far, aku masih leh bertahan ngn prinsip yg aku pegang..kisah luar rumah aku xbwk2 kedalam umah.. ALHAMDULILLAH!! malas la plak nak menaip.. aku nak siapkan kroje yg masih lum siap.. lain kali smbung..ekeke..pd yg ikhlas TERIMA KASIH.. pd yg poyo?? LANTAK LU LA BEB!! hehehe

Tuesday, April 26, 2011

26.04.2011

SALAM..
hurm..diam x diam dh nak bln 5..1 Mei ni birthday my loving hasben..pening tol nak pk nak bg adiah ape..huhu..xyah bg adiah ase nye..dh besar nak adiah pe lg..cm bdk2..huhu..
tp yg paling2 best nye..1 Mei tu cuti smpai 2 Mei.. Yieeeehaaaa.. I Like.. yg i tak Like nye hasben kne kroje..huhu..baru igt nk g jenjalan..huhu..asenye my sibling akan dtg umah..hehe..sronokla auni..aku pn sronok gak sbb My Lovely Sis - Cma for sure akan masak sedap2..yeaaaaa....rehat dr memasak..hahaha..cmni la ayat org malas nak masak..hehe
Diam x diam jgk dh lama gak upenye aku start meniaga..hurmm...so far so good..hope, dpt sokongan dr my family..my friend.. kalo x sokong aku pn xpe..as long as Allah blessed me..huhu..
Aku akan berusaha seikhlas yg mungkin utk diri aku, kuarge dan agama..hehehe..
Berkatilah aku Ya Allah.. Amin..

Friday, April 15, 2011

15.04.2011
4.06 ptg..

Dh bape hari aku x online sini ek..lupe dah..tu lah..banyak sgt tmpt ko nk online..padan muke aku..
3 hari berkursus di Sg Udang hr tu mmg seksa, kalo 5 hari..mau meletup agaknye..melecet-lecet bebek atul punye ni (bak kata auni ler..) kesian aku..dsbbkan sakit yg sedikit n malas yg banyak maka dgn sndirinye aku umumkan aku cuti smlm dgn bangganye...(cari pasal le ni)..hehe
ingat duk umah leh rehat..tp dua anak ku itu tlh brpakat2 dlm bahasa nya yg tidak aku fahami utk mendera aku...bangun sikit je, dh c kecik tu melalak.. yg kakak tu lak asyik melompat je..sikit g nak pijak perut adik die..kalo terpijak cmne?? masak aku nak mmbasuh aiskrim ijau yg kuar tu karang.ekekeke...

tp bila hr ni masuk pejabat.. ya ampun..angin malas dtg bganda2..bosan gile..dh la besok nak cuti..tu la aku btambah malas tu.. ni sume sbb cuti la ni.. kalo x, xda la aku malas cmni (padahal mmg slalu malas pom).. cik padil pn tadak kt umah nak nulung aku smlm..balik pn dh lambat..bile smpai letih smcm je..aku nk mintak tulun pn dh malas,...kang die jwb..tulun..tulun.. bikin hot aku je.. kang x pasal2 ada je org kne pijak ngn aku.. hehehe (slalu sgt sbut smpai auni pn dh pandai ckp.. 'mak, ayah kacau auni.. nti blk, mak pijak ayah smpai penyet..')ekekeke....

dh la..malas dh nk merapu..aku dlm proses nak slimkan pipi ni,, dh 20 kali rotate mngunyah cekodok pisang plus cekodok pedas ni...ada lg 5 bijik cek molek aku kne kunyah utk mlengkapkan proses penyeliman aku..ehehehe.. k lah, dh la baca tu..aku malas nak taip dh neh..tuan banun dh jeling2 maut tu..kang d carutnye aku..akakaka..sori tuan..eleh, die bkn tau pn..sape pecah rahsia aku pijak gak..aku x kira..hehehe..adios.....